Szalagavató bál a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és AMI-ban

Tóth Lizetta 12. M-es diák összefoglalója

A 2018/2019-es tanévben részt vettem a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, és AMI Szalagavatóján melyet a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola sportcsarnokában szerveztünk meg. Idén két évfolyam ballagott a 12. M és 12. A, akik szorgos munkával, műsorral szórakoztatták tanáraikat, szüleiket és a vendégeket. A művészetis osztályt Földesi Barnabás, osztályfőnökükként zenés előadásra készítette fel, amely meghitt idilli képet alakított ki a közönségben. Ezt követte egy-egy nebuló egyéni és kiemelkedő szavalata. A szalagtűzés alkalmát megragadva bátorító nosztalgikus beszéddel emlékezett meg az osztályfőnökük a már félig felnőttekkel elsétált évek mellett. Kivirult, boldog arcok töltötték meg a helységet, miközben izgalomtól túlfűtve készülődtek a már hagyományos szalagavatói táncra. Egyszerű, ám de finom légies előadást láthatott a közönség.

A 12.A osztály szintén több hónapos munkájának és kreativitásának gyümölcsét ízlelhettük meg. Énekléssel, szavalással, illetve a növendékek között alakított harmonikus monológok és egy rendkívül elvont érdekes művész filmmel kápráztatták el a jelenlévőket. Táncuk az angolkeringő ikonikus mozdulatait adta vissza, melyet csak a lányok ruhái emelhettek ki jobban. Ahogy ezen az eseményen elmaradhatatlan örömkönnyek szabadultak fel mind a gyerekek, és mint a
szülök részéről. A tanítványok mögött osztályfőnökükként Kovács Csilla állt, aki a kreatív elme gondolatit segítette megvalósítani, amit a színes előadáson tisztán tükröződött. Az esemény a tanár-diák tánc zárta, illetve a fényképezkedés, hisz nem mindennap tündökölnek a lányok gyönyörű fehér ruhában. Emlékezetes és szervezett szalagavatón vehettek részt a meghívottak, amire jó szívvel emlékezhetnek vissza a résztvevő és az alkalomért munkálkodó egyének.

Csizmadia Nóra 12. A

Idén két osztálynak volt szalagavatója. Először a 12. M színes műsorát nézhették meg a meghívottak. Egy dal feldolgozását hallhattuk Fiskál Diána előadásában, melyet az osztály kísért, verseket szavaltak és egy gyönyörű bécsi keringő koreográfiáját nézhették végig a jelenlevők.

A 12. A különféle szemelvényekkel örvendeztette meg a nézőket, melyet már hosszú hónapok óta gyakoroltunk. Fontos volt számunkra, hogy egy igen színvonalas műsort adhassunk elő, hiszen ez meghatározó esemény az életünkben, amelyre büszkén szeretnénk visszatekinteni és nem szégyenkezve. A Facebook népdallal rávilágítottunk arra, hogy ma már a kapcsolatok online is működnek, és hogy az ember mennyi mindent megtudhat rajta keresztül. Verseket szavaltunk, az osztály két tagja egy dalt adott elő. Egy kis filmmel is megörvendeztettük a jelenlevőket. Ezen műsorszámok által felfigyelhettünk a tehetségekre is. Lehet, hogy valaki közülünk nem a legjobb matekból, vagy bioszból, de az élet más területein kiemelkedő, és ez így van jól. Egy angol keringőt táncolva megéreztük milyen lényeges a csapatmunka, a betanítás terhét pedig osztálytársunk, Borsi Melánia Gréta vállalta. Az évfolyamok műsoruk végeztével megkapták szalagjaikat, amely jelképezi az elkövetkező feladatokat. Úgy gondolom, hogy ez az este emlékezetes marad mindannyiunk számára.