Nyílt nap a „Bélában”

Tavaly a vírushelyzet mindent felülírt, így intézményünk Nyílt napja sem kerülhetett megrendezésre. Az idei tanévben azonban november 11-én nagy örömünkre kinyílhattak a tantermek ajtajai és a látogatók ízelítőt kaphattak a tanórákon zajló munkáról.

A művészeti képzés iránt érdeklődő szülők és tanulók szép számmal vettek rész művésztanáraink foglakozásain. Tíz művésztanár tíz különbözőféle tanórán, összesen 57 látogatható órán mutatta be a szakgimnáziumban folyó munkát. Lehetőség nyílt a papírmárványozás technikájának kipróbálására, és a vállalkozó kedvű látogatók szobrászat órán akár kezüket is beagyagozhatták a portrékészítés fázisainak megtekintése közben. A tűzzománc és üvegműves munkák készítésének megfigyelésén kívül az olajfestészet rejtelmeibe is betekintést kaphattak vendégeink.
Intézményünk művészeti képzése iránt nagy érdeklődés mutatkozott, és sokan jelezték, hogy szeretnének részt venni a januári előkészítő foglalkozásokon is.

A nyelvi előkészítő évfolyammal induló gimnáziumi képzés iránt érdeklődő nyolcadikosok és szüleik a nyelvórák mellett informatikán is szóhoz jutottak és feladatokat kaptak tanulóinkkal együtt. A természettudományos tárgyakat a fizika és a kémia képviselték, míg a humán érdeklődésű látogatók a történelem- és magyarórákon elégíthették ki kíváncsiságukat, de a matematika sem hiányzott a kínálatból.

A képzésekről és az iskolánkban folyó munkáról tartott tájékoztatókon látogatóink délelőtt és délután Balázsné Györek Zsuzsanna intézményvezetőnek és Földváriné Lajtafalvi Katalin művészeti intézményvezető-helyettesnek tehették fel kérdéseiket.

Ulrichné Tamási Ivett
intézményvezető-helyettes
III.Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és AMI