Mi leszel, ha nagy leszel?

Pályaorientációs napunk december 8-án került megrendezésre. A tanáraink szervezésében megvalósuló programok célja tanulóink pályaválasztásra való felkészülésének támogatása volt.
A tavalyi évhez hasonlóan külső helyszínek is szerepeltek a programban. Tanulóink ellátogattak Pannon Egyetemre, ahol általános tájékoztatás mellett az Open University foglakozásain vettek részt.
A négy csillagos Hotel Szarvaskút is örömmel fogadott bennünket. Tanulóink megismerkedhettek a hotel működésével és felépítésével, valamint egy jó példát láthattak arra, hogy miként működik egy folyamatosan megújulásra törekvő vállalkozás a Bakonyban. A látogatás végén még egy szarvasetetés is a program részét képezte. A programok mellett a hotel vendéglátással is kedveskedett tanulóinknak.
Az iskola falai között változatos kínálat várta a résztvevőket. Művészeti képzésen meghívott előadók és egykori tanítványaink mutatták be szakmájukat. Zámbó Fanni a Dare Stúdióval mutatkozott be, Tallér Róbert tervezőgrafikus, Döme Orsolya grafikus, Szabó Bianka restaurátor, Dénes Dominika grafikus-illusztrátor meséltek munkájukról, beszélgettek tanulóinkkal. A Magyar Televízió vezető grafikusa, Horváth Róbert, a „Bélában” induló karrierútját ismertette velünk. Sudár Péter művésztanárunk a művészeti felsőoktatásban rejlő lehetőségekbe adott betekintést. Bemutatkozott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Hegyi Béla és Tóth Zoltán a Tárgyalkotás és a Tervezőgrafika Tanszékről tájékoztatta az érdeklődőket.

A Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat foglalkozásán önismereti és pályaválasztási ismereteket kaptak a tanulók. A nap folyamán természetesen helyet kaptak digitális tartalmak is, például a POM, a pályaorientációt támogató mérőeszköz formájában.
A programokat követően némi harapnivaló kíséretében kötetlen beszélgetésre is lehetőségünk volt az előadókkal.
Meghívott előadóinknak, vendégeinknek, szakértőinknek köszönjük az új információkat, érdekes történeteket és inspiráló gondolatokat.

(Tamási I.)