A 10.A a nagyvárosban

A 10. A osztály október 15-én Budapesten kirándult, amelynek szubjektív hangú beszámolója Hamvasi Gréta és Bauer Ivett tollából az alábbiakban olvasható.

  1. 10. 15.-én egy csodás pénteki napon a 10.A osztály, azaz Mi, elindultunk világot látni a „nagyvárosba”.

Utunk a zirci pályaudvaron kezdődött, ahol már kora reggel késett a vonat.

Olvasson tovább... “A 10.A a nagyvárosban”

Hársfacsemetéket ölelnek körbe a diákok tervei

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a „Modern Művészet Zircen” című szabadtéri kiállítás. Az „A Vizuális- és Környezetkultúra Fejlesztéséért Alapítvány” által kezdeményezett projekt során a helyi művészeti szakközépiskola diákjainak köztéri alkotásokra készített tervei mutatkoznak be egy újonnan létrehozott hársfasoron.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: Zirc.hu

Olvasson tovább... “Hársfacsemetéket ölelnek körbe a diákok tervei”

Pintér Gergő – Matemorfózis

Egy héttel ezelőtt Pintér Gergő matematikus látogatta meg az iskolánkat. Kapásból meg is tartott két előadást, melyekben érintette a többdimenziós tereket, fizikát és a kvantumbitek világát is. Elsőre idegennek vagy távolinak tűnhetnek ezek a kifejezések, viszont Gergő előadássorozata, a MateMorfózis éppen azon szorgoskodik, hogy merjünk kérdéseket feltenni, közelebb lépni és beszélgetni hasonló témákról is.

Olvasson tovább... “Pintér Gergő – Matemorfózis”

Könyvtári napok – Kürti László

 

Október 7-én a könyvtári napok keretében a 10.M és a 11.A osztály író-olvasó találkozón vett részt a zirci könyvtárban. Az író-költő-szerkesztő-gimnáziumi tanár Kürti Lászlót három diákunk faggatta költészetről, életéről, felelősségről, emlékekről, helytállásról. Köszönet az intelligens, érzékeny helytállásért Kenyeres Annának, Varga Erzsébetnek és Maill Attilának.

Modern Művészet Zircen szabadtéri kiállítás

Támogassa Ön is egy gyönyörű zirci hársfasor telepítését, fogadjon örökbe egy fát‼️🌳🌳🌳

Modern Művészet Zircen szabadtéri kiállítás része az a 40 hársfa, amelyeket október 14-én ültetünk majd el a Kardosrétre vezető kerékpárút városi szakasza mellett. További tíz örökbe fogadható fát, köztük öt gömbkőrist, négy vadgesztenyefát és egy ‘Szent István’ hársat a városközpontban helyezünk el.


Olvasson tovább... “Modern Művészet Zircen szabadtéri kiállítás”

MEGHÍVÓ – MODERN MŰVÉSZET ZIRCEN

A „MODERN MŰVÉSZET ZIRCEN” címmel egy művészeti akciót valósítunk meg a Vizuális- és Környezetkultúra Fejlesztéséért Alapítvány és az EKF 2023 támogatásával.

Az akcióban a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és AMI képzőművész tanárai, diákjai Zirchez illő közterületi alkotásokat terveztek. A tervekből szabadtéri kiállítást hozunk létre a kerékpárút mentén kivágott, elöregedett nyárfasor helyén.

Olvasson tovább... “MEGHÍVÓ – MODERN MŰVÉSZET ZIRCEN”