Történelem OKTV verseny eredmény

Iskolánk 11.A osztályos tanulója, Maill Attila bejutott a történelem OKTV második fordulójába. A történelem OKTV a középiskolai tanulmányi versenyek király kategóriája, eredménye ezért is figyelemre méltó. Felkészítő tanárai Kovács Csilla tanárnő és Botár András tanár úr volt. Az elért eredményhez gratulálunk és egyben sok sikert kívánunk neki a második fordulóhoz.

Pályaválasztási fogadóóra

Tisztelt Felvételizők, Szülők, Érdeklődők!

A III. Béla Gimnázium, Szakgimnázium és AMI 2021. november 22-én, hétfőn 17 órai kezdettel pályaválasztási fogadóórát tart. Az ismertetőre szeretettel várjuk azokat a 8. osztályos tanulókat és szüleiket, akik a gimnáziumi képzésünk iránt érdeklődnek.

Ulrichné Tamási Ivett
intézményvezető-helyettes

Toborzó

Kedves Tanulóink!

Novemberben elindul legújabb nyertes pályázatunk. Projektünkre, melynek címe Biodiverzitás a Bakonyban, a természet iránt érdeklődő, kirándulást, fotózást kedvelő tanulóink jelentkezését várjuk.
A program iskolánk tanáraival, valamint a Bakonyi Természettudományi Múzeum szakemberei közreműködésével valósul meg.

Alakuló megbeszélés december elsején, jelentkezés és részletek Tamási Ivett tanárnőnél.

Accents and emojis – Does it sound interesting to you?

Dr. Szentgyörgyi Szilárd és Katona László Gábor, a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetének oktatói tartottak előadást november 15-én a nyelvórák keretein belül. A két nem mindennapi témát a 11. A osztály tanulói választották, és követték végig figyelemmel.

Az Accents in American movies című előadásból kiderült, hogy milyen fontos eszköze az akcentus a Hollywoodban készülő filmeknek, hogy a rendezők tudatosan alakítják a brit és az amerikai akcentus megválasztását attól függően, hogy valaki „good guy or bad guy”, hétköznapi figura vagy bölcs tanítómester, vagy éppen a fantasy világából lép elénk.

Olvasson tovább... “Accents and emojis – Does it sound interesting to you?”

Iskolalátogatások

Balázsné Györek Zsuzsanna intézményvezető megkezdte tájékoztatóval egybekötött iskolalátogatásait a környező települések általános iskoláiban. Igazgatónk november 12-én, pénteken a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában járt, ahol nyolcadikosai körében fogadta őt dr. Rigó Barnabásné. A kötetlen beszélgetés közben az iskolafokok képviselői számos hasznos információt tudtak meg egymás intézményéről, azok aktuális helyzetéről. Iskolánkat hiteles forrásként négy kilencedikes gimnazista képviselte, akik a nyolcadikosok érdeklődő kérdéseire adtak válaszokat.

Olvasson tovább... “Iskolalátogatások”