Angyalbatyu 2023

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász évek óta szervezi az Angyalbatyu elnevezésű ajándékozást rászoruló családoknak, melyben iskolánk minden évben aktívan részt vesz.
Az idei tanévben osztályommal, a 11. A-val vállaltuk, hogy összegyűjtjük és elkészítjük a csomagokat.
Három családról kaptunk részletes tájékoztatást, melyből megtudtuk, hogy mennyi idősek a gyerekek, és mi az, aminek nagyon örülnének. A gyűjtésbe bekapcsolódott még három osztály: 9. A, 10. A, 12. A. , de megkerestek kisgyerekes szülők is, hogy szívesen adományoznának játékokat, ruhákat. Az így összegyűlt tekintélyes mennyiségű, értékes ajándékokból állítottuk össze a 11. A osztályos lányokkal a családok csomagjait. Tanulóink nagy odaadással és lelkesen válogatták, csomagolták a különféle játékokat, ruhákat, amiket a családokkal való egyeztetés után vittünk el mindenkihez.
Felemelő érzés volt látni, hogy milyen nagy örömet szereztünk ezzel a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. Csillogó szemmel vártak minket, és nagyon megilletődtek, hogy ilyen sok ajándékot kapnak. Szívmelengető volt látni, hogy a gimnazista lányaink ezt milyen nagy szeretettel és odaadással tették! Ők ezt így fogalmazták meg: ,,Olyan jó érzés volt azt látni, hogy örömet szereztünk!”

Bohon Gabriella
osztályfőnök, 11.A osztály