Telekom Ai Bajnokság

A 2023/24-es tanévben a Telekom meghirdetett egy mesterséges intelligenciával kísérletező országos versenyt a középiskolások számára. A verseny két fordulóból tevődött össze. Az első forduló egy online forduló volt, ahol egy kérdőívet és három kreatív feladatot kellett megoldania a részvetőknek. Az első tíz csapat jutott be a döntőbe, amit Budapesten rendeztek a Magyar Telekom Székházában. A versenyre nagyon örömmel és izgalommal jelentkeztünk csapatommal. Csapatom tagja Borsodi Laura (12.M), Hamvasi Gréta Virág (12.A), lelkes felkészítő tanárunk Piller Csaba és jó magam Ádám Rózsa (12.M). 

Az első feladat megoldása után nagyon vártuk az eredmények kiosztását. Sikeresen bejutottunk a szerencsés 10 csapat közé, így már csak a végső döntő várt ránk. A döntőben is hasonló feladatok voltak. Két feladatot kellett teljesítenünk, amit a zsűrinek és a többi versenyzőnek prezentaltunk. Egy saját tárgyalóban ötletelhettünk és dolgozhattuk ki a feladatokat, ahol elláttak minket finomságokkal is. Mindenkinek a munkája eredményes volt és nagyon jó képek születtek. A szervezők felkészültsége, kedvessége és segítőkészsége is említésre méltó. Szeretnénk ezúton is megköszönni a vendégszeretetüket és dicsérő szavaikat.   

Sajnos a harmadik helyről lecsúsztunk, de erősen a közép mező elején értünk el helyezést. Kellemes időt töltöttünk együtt és hatalmas élmény volt számunkra ez a lehetőség.